U kunt ons bereiken op
08 52 73 54 19

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: praten over ouder worden. Weet u wat uw wensen zijn als u hulpbehoevend zou worden? Wat willen uw ouders straks met het huis? Door wie wil uw partner geholpen worden als mantelzorg niet meer volstaat? Right at Home helpt u om deze lastige onderwerpen tijdig te bespreken met de mensen die u dierbaar zijn.

Als u het gesprek aangaat, houd het dan eenvoudig. Overval de ander niet met uw vragen, maar laat zien dat het belangrijk is te praten over toekomstige zorg en ondersteuning. Het gaat immers om het welzijn van alle betrokkenen: partner, ouders, kinderen, andere familieleden en vrienden. 

Mogelijke gespreksonderwerpen zijn:

  1. Zijn aanpassingen nodig in de woning of is andere huisvesting gewenst?
  2. Hoe blijf je tot op hoge leeftijd actief en sociaal verbonden?
  3. Is de huidige verzekering toereikend voor eventuele toekomstige zorgbehoefte?
  4. Is er een wilsverklaring met betrekking tot medisch handelen en levenseinde? 
  5. Is de nalatenschap helder en volgens uw wensen vastgelegd?

Deze suggesties zijn bedoeld als een kader om onderwerpen bespreekbaar te maken. Soms is het lastig om tot afspraken te komen. In zo’n geval kunnen wij u helpen door een overleg te faciliteren en daarbij deskundigen  te betrekken zoals zorgverlener en financieel adviseur.

Meer informatie over de gevolgen van ouder worden leest u in onze Servicegids Ouderen. Deze praktische gids kunt u aanvragen via het contactformulier (klik hierof bel 085 2735 419.80a28a53-8eb4-4d60-9e17-e16f5206f35c https://www.rightathome.co.nl/ CountrySite