Het is mij te ingewikkeld

Moderne hulpmiddelen en nieuwe zorgtoepassingen zien er veelbelovend uit en worden steeds vaker toegepast. Toch reageren veel ouderen nog afwijzend op technologische vernieuwingen. Ze zien het nut er niet van, vinden het te duur of reageren eerlijk met opmerkingen als: “Het is mij te ingewikkeld”, “Ik heb het niet nodig” of “Ik ben daar te oud voor.”

Wat kunt u doen om ouderen te helpen hun weg te vinden in online (zorg-)programma’s of om via sociale media contact te houden met kinderen en kleinkinderen? Leg allereerst uit waarvoor het nieuwe apparaat of de nieuwe service nuttig kan zijn. Besteed ook aandacht aan het volgende:

zien zorg ervoor dat de informatie op het scherm, maar ook toetsen en knoppen duidelijk zichtbaar zijn. Een leesbril kan van pas komen.

horen pas het volume van de computer aan op het gehoor. Overweeg of krachtiger audio-apparatuur of hoofdtelefoon nodig is.

geheugen worden instructies en taken voor het gebruik van de computer en andere apparatuur gemakkelijk onthouden? Als dat een probleem is, schrijf dan instructies stapsgewijs en duidelijk leesbaar op.

beweeglijkheid artritis en de ziekte van Parkinson zijn voorbeelden van veelvoorkomende aandoeningen die het gebruik van een toetsenbord of touchpad beïnvloeden. Een digitale pen of software met stemherkenning kan helpen.

Right at Home helpt ouderen makkelijker met nieuwe technologische hulpmiddelen en programma’s om te gaan. Een beetje persoonlijke aandacht, aanmoediging en coaching kan alles zijn wat nodig is om toegang te krijgen tot een wereld van moderne hulpmiddelen, in je eigen vertrouwde omgeving.

Right at Home Nederland biedt zorg en thuisservice aan senioren en volwassenen met een beperking. Met deze ondersteuning kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

Meer weten? Bel Right at Home 085-273 5419 of mail info@rightathome.co.nl 

Zorg en ondersteuning nodig? Bel ons op

08 52 73 54 19