U kunt ons bereiken op
08 52 73 54 19
Tijd doorbrengen met uw huisdier

Posititief effect van dieren in de zorg

Tijd doorbrengen met uw huisdier (een kat, hond, paard, konijn, vogels, vissen of ander huisdier) kan een positief effect hebben op uw gezondheid.

oudere vrouw

(Ver)dwalen met dementie

Statistieken tonen aan dat 60 procent van de mensen met dementie niet goed meer weten waar ze zijn en zelfs kunnen verdwalen in hun vertrouwde omgeving.

handen vasthouden

Hoe verder na een diagnose?

Omgaan met de ziekte van Parkinson, Alzheimer en andere vormen van dementie is moeilijk voor zowel de patiënt als de naaste omgeving. Dat geldt zeker als iemand op jonge leeftijd wordt geconfronteerd met de gevolgen van achteruitgang van de hersenfuncties. Veertigers en vijftigers zijn er immers totaal niet op voorbereid dat zij hulp nodig hebben bij dagelijkse activiteiten. Wat te doen na een diagnose?

oude dame lacht

Even lachen

Wetenschappelijke studies tonen aan dat het effect van lachen vergelijkbaar is met een goede nachtrust en dat het de hersenen met positieve impulsen activeert.

grootmoeder en kleindochter

Wie vrienden heeft leeft langer

Uit wetenschappelijk onderzoek* blijkt dat een actieve relatie met vrienden en familie de kans op vroegtijdig overlijden met 50 procent vermindert.

80a28a53-8eb4-4d60-9e17-e16f5206f35c https://www.rightathome.co.nl/ CountrySite